Important

Vital Signs Bucuresti – o cercetare a orasului in 12 domenii

A aparut Vital Signs Bucuresti, prima cercetare care colecteaza date publice din 12 domenii importante ale orasului. Construita pe baza unei metodologii folosite de fundatiile comunitare la nivel international, cercetarea surprinde situatia calitatii vietii si identifica nevoi sau oportunitati de actiune in Bucuresti.

Raportul a fost realizat de Fundatia Comunitara Bucuresti cu sustinerea UniCredit Bank, participant in Global Compact Network Romania.

Obiectivul Global nr. 17: Parteneriate pentru realizarea obiectivelorAm ales sa sustinem cercetarea Vital Signs, un efort complicat de colectare de date care da o imagine obiectiva a starii de bine dintr-o comunitate. Noi suntem convinsi ca Romania poate creste sustenabil, iar UniCredit Bank va ramane un partener de cursa lunga in acest demers. Astfel, suntem alaturi de fundatiile comunitare, care ajuta comunitatile locale sa creasca sustenabil, prin forte proprii”, a declarat Anca Ungureanu, Director Identitate si Comunicare UniCredit Bank.

Cele 12 domenii analizate in anul 2016 sunt: populatie, mediu, economie locala, munca, mobilitate, siguranta, decalajul dintre bogati si saraci, locuire, educatie, sanatate, arta si cultura, apartenenta.

“Care sunt cu adevarat problemele? Cum stabilim prioritati? Ce mecanisme sunt mai eficiente ca altele, in a rezolva probleme? Vital Signs este o metodologie internationala, folosita cu succes de fundatii comunitare din intreaga lume, care ne ajuta sa vedem limpede realitatea orasului in care traim. Ne dorim ca lectura acestui raport sa aduca oamenilor idei de implicare si sa clarifice intrebari. Si, mai ales, sa ne ajute pe toti sa ne puneti intrebari despre comunitatea noastra, asa cum nu am mai facut-o pana acum”, declara Alina Kasprovschi, director executiv Fundatia Comunitara Bucuresti.

Pe baza datelor obtinute, au fost selectate trei domenii cheie, in care fundatia se va implica in perioada urmatoare:

  • educatia si rolul comunitatii in influentarea rezultatelor scolare;
  • preventia in sanatate
  • apartenenta la comunitate.

In aceste trei domenii, vor fi deschise conversatii cu reprezentanti ai comunitatii locale, pentru a gasi impreuna prioritati si oportunitati de dezvoltare. La final, Fundatia Comunitara Bucuresti va dezvolta cel putin un fond tematic de finantare, la construirea caruia sa implice mai multi donatori privati.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*