Important

Fonduri de peste 1.000.000 de lei pentru proiecte de implicare in comunitate

Noul apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civica (CIF) dispune de fonduri de peste 1.000.000 de lei pentru organizatiile neguvernamentale care doresc sa deruleze actiuni de implicare in comunitate. Finantarea fiecarui proiect poate ajunge pana la 60.000 de lei.

participant-GCNRo2Ajuns la cel de-al saselea an consecutiv, Fondul pentru Inovare Civica (Civic Innovation Fund – CIF) este un program de finantare sustinut exclusiv de donatori privati. El a fost lansat in anul 2012 de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cu scopul de a fi un catalizator al potentialului cetatenilor de a-si transforma comunitatile. Peste 130 de proiecte au beneficiat de finantare in perioada 2012 2017. CIF este derulat incepand cu 2015 in parteneriat cu Romanian American Foundation. Enel Romania si Raiffeisen Bank, companii participante in Global Compact Network Romania, sprijina la randul lor programul.

Programul are doua componente:

  • Inovare civica
  • Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie

Prin componenta Inovare civica, dezvoltata in ultimii 5 ani cu sprijinul constant al Raiffeisen Bank, sunt eligibile pentru finantare activitati care mobilizeaza si responsabilizeaza cetatenii, initiative de advocacy si monitorizare a institutiilor sau autoritatilor publice, precum si activitati de educatie civica sau educatie financiara care sustin implicarea cetatenilor in viata comunitatii, contribuind astfel la rezolvarea unor probleme de interes comun.

Componenta de Mobilizare civica in vederea accesului imbunatatit la energie, dezvoltata cu sprijinul consistent al  Enel Romania, incurajeaza actiunile de mobilizare civica ce vizeaza imbunatatirea accesului la energie sau identificarea de solutii energetice alternative eficiente sau prietenoase cu mediul inconjurator. Proiectele propuse pot aborda problematici precum: saracia energetica si consumatorul vulnerabil, conectarea la energie a  localitatilor izolate, incurajarea utilizarii de energie regenerabila, informarea cat mai eficienta a populatiei privind consumul eficient si sigur al energiei electrice. La fel ca in cazul seriei anterioare de proiecte finantate in cadrul acestei componente, voluntarii de la Enel Romania isi vor oferi experienta si cunostintele in beneficiul proiectelor castigatoare.

Pot candida in cadrul prezentului apel de proiecte al Fondului pentru Inovare Civica organizatii neguvernamentale infiintate in Romania, in calitate de unic aplicant sau in parteneriat cu alte organizatii neguvernamentale, institutii publice sau firme. Termenul limita pentru depunerea scrisorilor de intentie este 18 august 2017, ora 16.00, prin incarcare online pe platforma  www.finantare.fdsc.ro.

Mai multe detalii privind modalitatea de aplicare si criteriile de eligibilitate si de selectie a proiectelor se gasesc in Ghidul solicitantilor, disponibil pe www.finantare.fdsc.ro.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*