90 de voluntari au facut un munte mai sigur pentru 1 milion de turisti
17 kilometri de traseu asigurat, 90 de voluntari si peste 200 de ore de munca sunt cifrele de bilant ale campaniei OMNIASIG pentru OMU, prin care compania a asigurat trasee turistice care duc spre Varful Omu, cel mai inalt punct locuit permanent din Romania.
Proiectul de asigurare a traseului spre Varful Omu s-a desfasurat pe parcursul a trei luni, fiind implementat in patru etape principale, la finalul carora traseele Busteni – Pichetul Rosu – Malaiesti si Gura Diham – Poiana Izvoarelor au devenit mai sigure pentru montaniarzi. Proiectul este menit sa creasca gradul de siguranta pentru cei care doresc sa urce pe traseul care porneste din zona Busteni si Gura Diham si duce spre Varful Omu, iar pentru OMNIASIG, acesta este modul prin care compania duce misiunea sa mai departe de sfera produselor de asigurare si actioneaza concret pentru diminuarea riscului de accidente pe cel mai cunoscut obiectiv montan din tara.
“Incheiem acest proiect stiind ca anual mii de turisti vor putea ajunge la Varful Omu in conditii de siguranta si se vor bucura de ceea ce inseamna cu adevarat un traseu montan asigurat. Acest proiect a fost un demers firesc pentru OMNIASIG, precum si pentru intreaga echipa de voluntari a companiei, in cadrul actiunilor noastre constante de responsabilitate, de implicare in comunitate si de protectie a mediului inconjurator”, a declarat Mihai Tecau, Presedintele Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group.
Un OMU mai sigur pentru 1 milion de turisti
Masivul Bucegi este unul dintre cele mai vizitate obiective montane de pe plan local, peste 1.000.000 de turisti tranzitand zona anual. Pentru a identifica nevoile iubitorilor de munte si pentru a face cat mai sigur parcursul lor in expeditiile montane, OMNIASIG a realizat studiul Relatia romanilor cu muntele pe un esantion reprezentativ la nivel national.
Rezultatele arata ca cel putin 32% dintre romani merg la munte cel putin o data pe an, iar acest lucru se intampla inca de la varste fragede, deoarece promovarea drumetiilor in natura se face de pe bancile scolii sau in familie, conform declaratiilor participantilor la sondaj.
Chiar daca o mare parte a respondentilor (41%) considera ca urcarea pana la Varful Omu este solicitanta din punct de vedere fizic, 64% dintre acestia planuiesc o vizita in Bucegi in urmatorul an, recomandand si altora sa viziteze aceasta zona montana.
OMNIASIG pentru OMU a necesitat 200 de ore de munca de prospectie, masurare, verificare si implementare din partea a 90 de voluntari iubitori de munte, care sub coordonarea Salvamont Rasnov si a Asociatiei Turistice pentru Natura Oxigen, au reabilitat 17 kilometri de traseu montan. La final au fost montate 11 placute directionale, cinci panouri informative, 150 de metri de lant pe portiunile de traseu cu risc ridicat, doua podete si doua scari, precum si doua spatii de odihna.
Leave a comment