Green Frog Award si-a desemnat castigatorii in Romania
Deloitte Romania anunta ca Raiffeisen Bank este castigatorul celei de a treia editii a competitiei Green Frog Award in Romania, calificandu-se astfel in etapa regionala a competitiei.
Editia locala din acest an atras cel mai mare numar de companii de pana acum, provenind din industrii variate, de la industria financiar-bancara, bunuri de larg consum, industria farmaceutica, IT pana la industria petrolului si a gazelor naturale. Castigatorul a fost desemnat pe baza evaluarii intocmite de un juriu extern care a tinut cont de calitatea rapoartelor conform mai multor indicatori: performanta privind sustenabilitate si angajamentele strategice, materialitate, continut, structura si creativitate in comunicare, masurarea impactului si integrarea financiara si non-financiara a datelor.
“Raportarea non-financiara este un proces valoros pentru orice companie, atat ca oglinda ce reflecta exact matricea de riscuri si oportunitati la nivelul organizatiei sau chiar in lantul valoric, cat si ca masura a respectului pentru angajati, clienti, parteneri, furnizori. Serviciile de consultanta pe care noi le oferim in aceasta zona nu sunt simple exercitii birocratice, ci parteneriate de drum lung pentru orice organizatie”, a spus Andrei Ionescu, Partener Consultanta in Managementul Riscului Deloitte Romania.
Peste 60 de rapoarte se inscriu in competitiile nationale din toate tarile din Europa Centrala si de Est in fiecare an, iar cele mai bune sunt nominalizate la nivel regional pentru a concura in etapa regionala.
“Acest premiu este o recunoastere a efortului depus in ultimii opt ani de raportare non-financiara si ne incurajeaza sa continuam sa sustinem practici transparente si responsabile de afaceri. Speram ca in ianuarie sa ne aflam pe lista castigatorilor din etapa regionala a competitiei si, astfel, sa incurajam cat mai multe companii private sau publice sa inceapa procesul de raportare non-financiara”, a spus Corina Vasile, Directorul de Comunicare si Relatii Publice al Raiffeisen Bank Romania.
Urmatoarele tipuri de rapoarte se pot alatura competitiei: rapoarte sociale, rapoarte de CSR, rapoarte de sustenabilitate si rapoarte integrate ce acopera anul sau cei doi ani financiari anteriori. Rapoartele pot fi trimise de companii mari, holdinguri, societati listate, IMM-uri, precum si fundatii sau universitati. Toate rapoartele trebuie sa se refere la piata locala; juriul nu va evalua rapoarte globale, traduse in limba romana. Rapoartele ar trebui sa urmeze: GRI Standards, GRI G4, IIRC, UN Global Compact, ISO 26000, Directiva Europeana 2014/95/EU asupra raportarii datelor non-financiare.
Companiile romanesti s-au calificat de-a lungul timpului in competitia regionala, cu Ursus Breweries numarandu-se printre companiile care au primit o mentiune speciala din partea juriului.
Leave a comment