Au mai rămas 6 zile de înscriere! BIG BUILD 2018 – 100 de voluntari pentru visul unui cămin
Habitat for Humanity a început recrutarea de voluntari pentru construcția celor 8 case în cadrul BIG BUILD 2018. Căminul reprezintă o nevoie fundamentală a oricărei familii. Fără siguranța unei locuințe decente, părinții se confruntă cu diferite dificultăți legate de creșterea și educarea copiilor, competențele oferite la locul de muncă și avansarea în carieră.
Vrei să ajuți familiile fără cămin să dobândească stabilitatea, puterea și încrederea în forțele proprii? Asociația Habitat for Humanity are nevoie de 100 de voluntari dornici care să construiască 8 locuințe în 5 zile pentru 8 familii care trăiesc în condiții precare. Activitatea se va desfășura în cadrul evenimentului BIG BUILD 2018, la Cumpăna, județul Constanța, între 1 și 5 octombrie 2018. Finalul activității îți oferă satisfacția de a deveni o parte din răspunsul real la nevoia reală a unor oameni.
Fiecare voluntar are opțiunea de a participa la construirea primului cămin decent pentru familii cu venituri minime timp de 2, 3 sau 5 zile. Înscrierile pentru voluntariat se pot realiza pe platforma www.habitat.ro/bigbuild până pe 17 septembrie. Singura condiție este să ai 18 ani împliniți la data evenimentului. Odată cu înscrierea, voluntarii își pot crea un profil de fundraiser pentru a strânge donația recomandată de 550 lei. Cu ajutorul acestor sume, Habitat for Humanity România va acoperi o parte din costurile necesare, ce constau în materiale de construcții și echipamentul de protecție pentru fiecare voluntar.
“Voluntarii Habitat for Humanity vin pe şantierele noastre pentru a construi un viitor mai bun pentru oameni care nu au avut norocul multora dintre noi. Ajutorul lor nu se opreşte doar la construcţia propriu-zisă a unei case. Căutăm şi acum, pentru BIG BUILD 2018, oameni care să schimbe pentru totdeauna viaţa unor părinţi şi copii pe care nu îi cunosc încă, dar de care se vor lega pentru totdeauna”, spune Roberto Pătrăşcoiu, director naţional Habitat for Humanity România.
O zi de lucru pe șantier începe dimineață, la ora 08:00 și se încheie la ora 17:00, cu mai multe pauze de cafea și o pauză de prânz asigurate. La început pe şantier se află doar fundaţiile caselor. Timp de 5 zile, voluntarii vor ridica integral locuinţele – pereţii, acoperişurile, ușile, ferestrele, izolarea termică a locuinţelor şi tencuiala decorativă. La finalul evenimentului, vineri după-amiază, casele vor fi finalizate 100% la exterior şi 80% la interior. Transportul zilnic cu autocarul este asigurat, cu plecare în fiecare dimineață din Constanța către șantierul Habitat for Humanity România din Cumpăna. De asemenea, voluntarii vor fi îndrumați în permanență de o echipă de constructori profesioniști.
Partenerul strateg al asociației Habitat for Humanity și al proiectului Big Build este Kaufland România, pentru care susținerea proiectelor sociale – care au un impact major și pe termen lung în comunitățile unde se desfășoară – este o parte importantă a responsabilității non-financiare.
“Ne bucurăm foarte mult să fim implicaţi din nou în proiectul BIG BUILD. Kaufland România este partener al evenimentului pentru a treia oară. Este o experienţă unică să construieşti un viitor cămin alături de colegi, de voluntari, de profesioniştii de la Habitat for Humanity România şi alături de familiile beneficiare. Colegii care au voluntariat în anii trecuţi sunt nerăbdători să revină pe şantier şi invităm cât mai mulţi voluntari să ni se alăture”, declară Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.
Alți parteneri BIG BUILD 2018: Dedeman ( partener principal), Bosch, Tondach, Ariston, Ursa, Siniat, Piatra Online, Wienerberger, Veka, Atelierele Ilbah, Fundaţia pentru SMURD, A.C.E.E.A., Primăria Comunei Cumpăna, PRO TV.
România — cele mai îngrijorătoare cifre în domeniul locuirii din Uniunea Europeană
Conform European Housing Exclusion Index 2016, România se află pe ultimul loc din UE la mai multe capitole privind accesul la locuirea de calitate. Peste jumătate (52,3%) din populația României trăiește în locuințe supraaglomerate; 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare; iar peste 15% dintre locuitori sunt împovărați de costurile locuirii, respectiv cheltuie peste 40% din venitul lunar pentru întreținerea gospodăriei. În plus, 13,8% din populaţie nu îşi poate permite să îşi încălzească locuinţele în timpul sezonului rece, iar 35% din stocul de locuinţe sunt deteriorate şi au nevoie urgentă de reparaţii.
Anul trecut, Habitat for Humanity a construit la Bacău, în sistem accelerat, 36 de locuințe, împreună cu 700 de voluntari internaționali și din companiile românești. Cu sprijinul a peste 34,000 de voluntari internaţionali şi din companiile româneşti, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88,500 de oameni să aibă o casă decentă sau să îşi îmbunătăţească condiţiile de locuit. Anul acesta, au fost depuse peste 300 de cereri pentru o casă, iar oricine are ocazia să accepte provocarea de a pune capăt sărăciei și traiului fără necesitățile de bază ale unei vieți normale.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.habitat.ro şi www.facebook.ro/habitat.ro.
Sursă: www.agerpres.ro
Leave a comment