12 iunie 2017 – seara de Gala a sectorului ONG
Fundatia Gala Societatii Civile, participant in Global Compact Network Romania, anunta ca decernarea oficiala de anul acesta a premiilor pentru initiativa in sectorul asociativ din Romania va avea loc in data de 12 iunie, incepand cu ora 19:00, in Sala Mare a Teatrului National Bucuresti.
Gandita ca un moment care sa apartina in totalitate celor care isi dedica eforturile pentru a schimba in bine Romania intr-o serie larga de domenii si arii de activitate, seara de gala care incheie competitia anuala Gala Societatii Civile va strange si in acest an nume sonore ale mediului non-guvernamental, reprezentanti ai media si autoritati nationale sub cupola aceluiasi deziderat de a oferi recunoastere celor care se implica si prin aceasta de a oferi modele sociale demne de urmat.
“Proiectul Gala Societatii Civile este mai mult decat o competitie in care sunt premiate si aduse in atentia opiniei publice initiativele si proiectele sectorului asociativ. Ea este acum momentul in care reprezentantiii organizatiilor neguvernamentale, voluntarii, oamenii de bine ies din haina greului si vin in haine de gala sa ne arate ca binele se poate si in Romania. Si pentru ca in acest an, Gala implineste 15 ani de existenta, festivitatea de premiere va fi marcata cu atat mai mult de dorinta noastra de a multumi tuturor acestor oameni extraordinari care au ales sa se dedice unei cauze”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe – Fundatia Gala Societatii Civile.
In cadrul evenimentului vor fi promovate si premiate cele mai eficiente, durabile si originale proiecte implementate de reprezentantii sectorului neguvernamental din Romania in ultimii ani. In cadrul acestei editii au fost inscrise in competitie 166 proiecte si programe implementate de tot atatea organizatii non-profit, grupuri de initiativa sau persoane fizice.
“In 2017 incercam sa facem si un mic bilant al celor 15 ani in care Gala Societatii Civile a fost un factor de coeziune in randul asociatiilor si fundatiilor pe peste tot din Romania. Astfel, putem remarca faptul ca sunt cateva arii cu un interes constant atat pentru finantatori, cat si pentru sectorul ONG, cum ar fi educatia si sanatatea, dar si ca in cei 15 ani, sectorul asociativ a cunoscut o maturizare ce iese in evidenta prin calitatea proiectelor si maniera deosebita de implementare”, a mai precizat Florentina Loloiu.
“Dupa 15 ani de proiect, Gala Societatii Civile a atins ea insasi un nivel de maturitate direct raportat la evolutia sectorului asociativ din Romania. Ca orice alt domeniu sau ca orice alta industrie, si aici avem de a face cu schimbari determinate de mediul social, economic sau politic existent. Aceasta editie aniversara este un moment de introspectie si analiza si pentru noi. Vedem ce am facut bine in toti acesti ani si cum ne putem pregati sa punem umarul si mai consistent la dezvoltarea sectorului neguvernamental in urmatorii 15 ani”, a precizat Andrei Bortun, membru fundator al proiectului Gala Societatii Civile.
Pe scena Teatrului National Bucuresti vor fi anuntate si premiate toate proiectele castigatoare inscrise in cele 17 sectiuni ale competitiei: Educatie, Invatamant, Cercetare, Arta si Cultura, Apararea drepturilor individuale/ colective, Comportament civic si Participare publica, Sanatate, Incluziune sociala, Servicii de Asistenta sociala, Protectia mediului, Dezvoltare economica si sociala, Proiecte si campanii de Voluntariat, Proiecte pentru Tineret, Proiecte si campanii de Responsabilitate Sociala si Programe. Vor fi acordate, de asemenea, Premiile pentru Eficienta, Impact, Durabilitate si Originalitate proiectelor care au excelat conform acestor criterii.
Pana in acest moment, au fost facute publice informatii legate de evolutia sectorului asociativ in domeniul educatie. In zilele ce urmeaza vor fi disponibile catre publicul larg mai multe informartii si din alte domenii de interes, astfel ca pana la data decernarii, Gala Societatii Civile 2017 va oferi o radiografie completa a mediul ONG romanesc si a evolutiei sectorului asociativ de la noi din tara.
Leave a comment